Het Nijsinghhuis

Twee massieve gebouwen met golvende gevels van rode baksteen en aan de bovenkant grillig gevormde hoeken en punten. Als twee grote rotsen liggend in een oase van groen... De bijzondere architectuur en de prachtige tuinen van Museum De Buitenplaats zijn een kunstwerk op zich!

Het Nijsinghhuis

De rode kleur van de bakstenen vormt de schakel tussen de middeleeuwse dorpskerk en het zeventiende-eeuwse Nijsinghhuis, die beide ook uit baksteen zijn opgetrokken. De rode stenen en de opvallende organische vormen zijn een ontwerp van Ton Alberts van architectenbureau Alberts en van Huut.

De museumgebouwen van Alberts en de tuinen van tuin- en landschapsarchitect Jørn Copijn en museumoprichtster Janneke van Groeningen, vormen één geheel. Door de organische vormen van museumpaviljoen en –café en door het gebruik van natuurlijke materialen vloeien gebouwen en tuinen in elkaar over.

Ook over de verbinding tussen de paviljoens en de tuin is goed nagedacht. De tuinkamers bieden ruimte voor het tentoonstellen van beelden. De tuin is daardoor een verlengde van de museumzaal. Op het buitenpodium van het museumpaviljoen vinden ‘s zomers concerten en voorstellingen plaats. Het publiek geniet hiervan in het groene amfitheater in de tuin.

In deze prachtige omgeving organiseert Museum De Buitenplaats regelmatig nieuwe tentoonstellingen en activiteiten op het gebied van moderne figuratieve kunst.

Periode
DOOR
DATUM
VERHALEN (0)