Saksische boerderij De Nabershof

De Saksische boerderij De Nabershof ligt aan de rand van de eeuwenoude essen. Het is het oudste gebouw van Emmen. Deze boerderij werd eeuwenlang bewoond, om precies te zijn van 1681 tot en met 1989. Een bezoek aan de Nabershof is een reis terug in de tijd.

Saksische boerderij De Nabershof

De Nabershof kwam in 1990 in het bezit van de Drentse Vereniging ’t Volk van Grada. Zij hebben de Nabershof gemaakt tot wat het nu is: een plek waar de oude Drentse cultuurhistorische waarden worden gekoesterd.

De boerderij, sinds 1965 een Rijksmonument, is met veel zorg en liefde door de vrijwilligers van de vereniging gerestaureerd. Zowel binnen als buiten de Nabershof is nog een deel van de oude bouwwijze te zien.

Het voorste gedeelte van de boerderij geeft een beeld van het leven in de boerderij rond 1900. Rondom de boerderij en op de deel zijn tal van werktuigen en voorwerpen te zien, die de boeren in die tijd gebruikten. De deel van de boerderij is expositieruimte voor wisseltentoonstellingen rondom het agrarisch leven op en rondom de Hondsrug.

Doe mee met een rondleiding en maak op levendige en humoristische wijze kennis met het leven en de sfeer in de ´goede oude tijd´!

Periode
DOOR
DATUM
VERHALEN (0)