De Hof van Eelde

De Hof van Eelde, een stukje paradijs op aarde Een stukje paradijs op aarde. Zo zouden we de museumtuin willen omschrijven.Janneke van Groeningen ontwierp samen met tuinarchitect Jørn Copijn het plan voor de tuin. De tuin bestaat uit drie delen: een dwaaltuin, een vijvertuin en een appelhof.

De Hof van Eelde

In de dwaaltuin vindt u smalle paden van gras die kronkelen tussen slingerende hagen. De dwaaltuin doet denken aan een labyrint maar is het niet, want de paden lopen nergens dood.

In tegenstelling tot de speels aangelegde dwaaltuin heeft de vijvertuin een strak en symmetrisch ontwerp in barokke stijl. Bij de grote spiegelvijver ziet u strak geschoren hagen gecombineerd met borders vol uitbundig bloeiende planten. Met een beetje fantasie waant u zich in een Italiaanse tuin uit de late renaissance, waar dames in japonnen van chiffon koelte zoeken in de schaduw van de perenberceau...

Achter de vijvertuin en de perenberceau ligt de appelhof. Hier is een deel van de oude boomgaard, van het uit 1654 daterende Nijsinghhuis, in ere hersteld. In de appelhof staan zo'n veertig originele appel- en perenrassen. In de nazomer verwerken we de rijpe appels en peren uit de tuin in onze taarten. Geniet van een hemels stukje gebak bij uw kopje thee of koffie!

Periode
DOOR
DATUM
VERHALEN (0)