Jeanne Warners

Jeanne Warners is 55 jaar oud als zij in 1955 langs het strand van Mallorca haar eerste schelp opraapt. Het is de Murex Brandaris, een stekelhoorn. Dit is de ommekeer in haar leven en het begin van Miramar Zeemuseum in Vledder.

Jeanne Warners

Mej. Warners raakt bezeten van alles wat de zee voortbrengt. Deze passie wil zij delen en het idee voor een eigen museum is al snel geboren. Met een hutkoffer op een omgebouwd kinderwagenonderstel trekt ze de wijde wereld in. Het reizen doet ze vaak per vrachtschip; in die tijd wel gebruikelijk en financieel het enig haalbare.

In de loop der jaren bezoekt ze meer dan 80 landen. Daarnaast vindt ze ook nog tijd om haar museum op te bouwen. In de zomermaanden werkt ze in het museum, in de winter maakt ze haar reizen. Gelukkig is ze gezegend met een goede gezondheid, want ze werkt tot aan haar dood, in juni 1986, tot op bijna 87jarige leeftijd in haar Miramar.

Miramar Zeemuseum bestaat nog steeds. Het is ondergebracht in een Stichting en twee enthousiaste medewerkers beheren het. Door hun inzet groeit Miramar uit tot een volwaardig, eigentijds museum en blijft het levenswerk van Jeanne Warners behouden.

Periode
DOOR
DATUM
VERHALEN (0)