Le Penseur/ De Denker

De denker van Rodin. Dat zou je denken, als je vluchtig kijkt.

Dat je voor het namaken van een kunstvoorwerp toch wel wat in je mars moet hebben, blijkt uit deze 'denker'. Oplichters die snel veel geld willen verdienen slaan aan het vervalsen, terwijl ze eigenlijk de vaardigheid en opleiding van een kunstenaar missen.

Op deze 'denker' valt wel wat aan te merken. De echte denker denkt met zijn rechter elleboog op zijn linker dij. Deze ook, alleen zit zijn elleboog net naast zijn dij. Dat denkt erg moeilijk. Hij heeft wel erg lange tenen, zit veel te veel naar voren op zijn rots en zijn ribben zijn met een soort aardappelmesje ingesneden. Als hij gaat staan blijkt zijn ene been langer te zijn dan het andere.

Al met al een slechte kopie. Deze denker is zelfs niet van brons, maar van gips. Dit is wel weer vernuftig verdoezeld door het beeld te bekleden met een laagje dun metaal (bismut) en het vervolgens te verven met bronsverf.

 

De vervalser heeft heel wat werk gehad aan het vervaardigen van deze kopie. Maar zonder kennis van anatomie kun je beter proberen een briefje van vijftig te vervalsen.

Periode
1950 tot heden
DOOR
DATUM
VERHALEN (0)