Numismatiek: de wereld van munten en penningen

De Collectie Brands bezit een grote verzameling munten uit bijna alle landen ter wereld. Vrijwilligers zijn momenteel bezig om de verzameling te onderzoeken en te rangschikken.

Numismatiek: de wereld van munten en penningen

De Collectie Brands bezit een grote verzameling munten uit bijna alle landen ter wereld. Vrijwilligers zijn momenteel bezig om de verzameling te onderzoeken en te rangschikken. Als dit monnikenwerk klaar is, organiseren we een grote tentoonstelling.

Ondertussen zijn er in onze bibliotheek prachtige historische boeken te zien over mooie en bijzondere munten. Ook vertelt een enthousiaste Jans Brands in een film over de verzameling munten en penningen van het museum.

De verzameling omvat onder meer vele schitterende grote penningen (van soms 7 centimeter doorsnede!) over gedenkwaardige gebeurtenissen in Nederland en daar buiten. Een mooi voorbeeld is de gedenkpenning voor de watersnoodramp in 1953. Bijzonder is ook de gedenkpenning die gemaakt werd ter ere van professor dr. H. J. Prakke, bekend van het boek ‘Deining In Drenthe’.

In de grote bibliotheek van Collectie Brands vindt u veel informatie over gedenkpenningen maar bijvoorbeeld ook over de eenvoudige gaspenning. Het motto van de gaspenning: eerst betalen en dan gebruiken!

Periode
DOOR
DATUM
VERHALEN (0)