McCormick-tractoren

In Amerika was de landbouwmechanisatie al ver voor de Tweede Wereldoorlog op gang gekomen.

McCormick-tractoren

Een grote producent als McCormick liep voorop in de vormgeving van de tractoren. Het concern werkte samen met Raymond Loewy, een van de bekendste industriële ontwerper van de twintigste eeuw. Loewy ontwierp voor onder meer Coca-Cola, Lucky Strike en Studebaker. Dankzij Loewy werden na 1938 alle McCormick-tractoren in dezelfde, herkenbare kleur rood geleverd. Een aantal van deze modellen, zoals de Farmall H en de Farmall M, staan ook in het museum.

De firma A. Drenthe & Zn. was van 1957 tot 1988 dealer van McCormick. De McCormick International D-430 op deze foto stamt uit 1958. De D in de naam betekende dat de tractor in Duitsland geproduceerd was. Het eerste cijfer staat voor het aantal cilinders en de laatste twee cijfers duiden het vermogen in DIN-PS (Duitse Industrienorm -paardenkracht) aan. Van dit type tractor hebben wij meer dan 1000 verkocht.

Deze D-430 is door de firma Drenthe lange tijd gebruikt als werktractor in en om het bedrijf. Ook nu wordt deze tractor ingezet als er klussen geklaard moeten worden. De geheel gerestaureerde tractor is origineel van Jan de Jonge uit Valthermond en stamt uit 1958.

Meer weten? www.jandrenthe.nl

VERHALEN (0)